Vloerafwerking

Door onze ervaring zijn wij een specialist op het gebied van vloerafwerkingen. Een goede vloer moet passen in het interieur, moet tegen een stootje kunnen en onderhoudsvriendelijk zijn. Wij zijn Unipro dealer. U kunt bij ons terecht voor:

  • Vloercoatings
  • Gietvloeren
  • Troffelvloeren
  • Chipsvloeren
  • Grintvloeren
  • Anti-slipvloeren
  • Betonvloer renovatie
  • Decoratievloeren
  • Betonlook vloeren

Gietvloeren

Gietvloeren worden steeds vaker geplaatst in moderne woningen en hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele vloerbekledingen. Door het uitgebreide kleurenpalet en brede toepassingsmogelijkheden zal een gietvloer in verschillende interieurs goed tot zijn recht komen. Het kenmerkende van een gietvloer is dat deze tijdens het aanleggen, zichzelf volledig uitvlakt. De vloer is zelfnivellerend en hoeft niet met een machine of met de hand gladgestreken te worden, zoals bij een betonnen vloer. Gietvloeren zijn grofweg in te delen in drie categorieën: kunsthars gebonden vloeren (epoxy en polyurethaan), cementgebonden en troffelvloeren.

Epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren worden veel toegepast in industriele omgevingen. Epoxy wordt na uitharding zeer hard en vormt dan een zeer slijtvaste ondergrond. Een epoxy vloer is makkelijk te reinigen en is vloeistofdicht. Het kan als gietvloer ook in het interieur worden toepast, maar de ondergrond dient dan wel stabiel te zijn, anders kan het epoxy gaan scheuren. Een ander nadeel van epoxy is dat het kan gaan verkleuren onder invloed van zonlicht. Vloerverwarming is bij epoxy niet mogelijk in verband met scheurvorming. Een voordeel van dit type gietvloer is dat het goedkoper is dan polyurethaan en dat het in een hoogglans afwerking is te verkrijgen.

Polyurethaan gietvloer (PU)

Gietvloeren van polyurethaan zijn in tegenstelling tot Epoxy speciaal ontwikkeld om gebruikt te worden als vloerbedekking in privé woningen. Een polyurethaan gietvloer zal niet gaan scheuren en de kans op krasvorming is een stuk geringer dan bij epoxy, beton of hout. Polyurethaan is licht elastisch, voelt zachter aan dan epoxy en kan goed gecombineerd worden met vloerverwarming. Een gietvloer van polyurethaan is vloeistofdicht, zonder naden en voegen en kan daardoor gemakkelijk gereinigd worden met een stofzuiger en een dweil. Er zijn nogal wat verschillen in samenstellingen tussen de diverse kunstharsgebonden gietvloeren, laat u dus goed informeren over de specifieke eigenschappen.

Cementgebonden vloeren

Een cementgebonden vloer wordt voornamelijk toegepast bij vloeren die geëgaliseerd of gerenoveerd moeten worden. Een cementgebonden gietvloer kan worden afgewerkt met epoxy, een transparante laklaag of waxlaag. Daarnaast zijn er ook nog allerlei zandtinten mogelijk. Cementgebonden vloeren zijn strikt genomen geen echte gietvloeren, omdat er nogal wat handwerk bij aan te pas komt om een egale vloer te krijgen. Toch worden cementgebonden vloeren in de praktijk meestal onder de categorie gietvloer gerekend.

Troffelvloer

Troffelvloeren worden gemaakt door een fijn soort zand te vermengen met een epoxy of polyurethaanhars. Een troffelvloer wordt afgewerkt met een aantal speciale lagen. De laatste laklaag dient ervoor om de troffelvloer vocht- en vuil afwerend te maken en kan zowel in mat- of zijdeglans zijn. Een troffelvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Dit wordt zelfs aangeraden doordat een troffelvloer een meer open structuur heeft dan bijvoorbeeld een polyurethaan vloer en kan leiden tot een lager energieverbruik dan bij andere soorten vloerbedekking.

Vloerafwerking

De aanleg en uitvoering van vloeren doen wij zowel voor bedrijven als particulieren. Ook voor VVE's, scholen, overheid en gemeenten verzorgen wij de vloeren, vloercoatings en/of renovaties. Denk bijvoorbeeld ook aan balkonvloeren en gallerijvloeren bij appartementen, vloeren in horecagelegenheden, zwembaden, kantoorbouw, garages, stallen etc.

Voor meer informatie over vloerafwerking kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn bereikbaar op telefoonnummer 0313 - 41 44 65 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vloer Regiobode

Chipsvloer

zoals aangebracht

in de hal bij de

Regiobode in Dieren

 Beton-look Vloer betonlook